![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
tevfix24 |
![]()
|
![]() Üye ![]() ![]() Grup: Üyeler İleti: 10 Katılım: 22-June 07 Nereden: Eskişehir Üye No.: 111 ![]() |
Eleştirmenler tarafından çok da beğenilmemesine rağmen gönlümde olumlu bir yer etmiş Fatih Akın' ın İstanbul' u müziklerle donattığı eşsiz belgeseli; İstanbul Hatırası
![]() Belgeseli iki yıl önce izlediğimde inşallah bunun film müziklerini de bir albümde toplarlar demiştim çok geçmeden de bu isteğim neticeye ulaştı. Hatta bu isteğimden daha fazlasını buldum bu albümde. Albümde filmde gecen bütün parçalara orjinal sesleriyle yer verilmiş. Albüm İstanbul 'un farklı renkleriniyansıtmasıyla bir adım öne çıkıyor. Albümde kimler yok ki;Sertab Erenerin, Madonnanın "Music" isimli hitini yeniden yorumlası, Sezen Aksunun "İstanbul Hatırası"nın, Orhan Gencebayın "Hatasız Kul Olmaz"ının, Müzeyyen Senarın "Haydar Haydar" ı. Ama özellikle değineceğim ayrı bir parantez açmanın haksızlık olacağına inandığım parça var ki... Baba Zula' dan "cecom" bence albümün en can alıcı parçası. Daha önce dinlememiş olanlara tavsiyem arşivinizde mutlaka bu albümden bir tane olması. Musıc-Sertap Erener Tavus Havası-Baba Zula İstanbul-1:26 A.M Orient Expressions Şahar Dağı-Replikas Holocaust-Ceza Ab-ı Hayat-Mercan Dede Kürdili Hicaskar Longa-Selim Sesler Penceresi Yola Karşı-Selim Sesler&Brenna MacCrimmon Wedding Song-The Wedding Soun System Böyle Olur mu-Nur Ceylan Hayyam-SiyaSiyaBand Ehmedo-Aynur Doğan Hatasız Kul Olmaz-Orhan Gencebay Haydar Haydar-Müzeyyen Senar İstanbul Hatırası-Sezen Aksu Cecom-Baba Zula Musıc(Radıo Versiyonu)-Sertap Erener -------------------- ![]() |
loveandpoison |
![]()
|
![]() suedehead ![]() ![]() ![]() Grup: Üyeler İleti: 202 Katılım: 11-June 07 Nereden: NevyTeam Üye No.: 69 ![]() |
SiyaSiyaBend - Hayyam'ı çok beğenmiştim ben. Delikanlılar
![]() ![]() -------------------- ![]() Bukowski: Born into This TVRip tercümesi: % 100, DVDRip (FiCO) tercümesi: % 77,85 hazırlayan: % 100 (Bulsara) kontrol: % yalan oldu yine.. (???) ![]() |
carlitos |
![]()
|
![]() Etkin Üye ![]() ![]() ![]() Grup: Üyeler İleti: 291 Katılım: 15-March 08 Üye No.: 2,601 ![]() |
Geçtiğimiz cuma okulda izledik bu filmi tekrar.
Tekrar sevdim. Çıkışta siyasiyabend'den konuştuk bolca, birimiz "siyasiyabend'in amcasını ben bu aralar ortaköy'de görüyorum" dedi. Taksim'de cd dağıttıkları zaman almak istersek eğer, bizim de amcanın peşinden koşmamız gerekebileceğinden bahsettik, güldük ettik.. babazula ve şaş klavyecisinden de bahsettik tabi :) konuşurken gelmişiz ortaköy'e.. Kafamı bir kaldırdım, siyasiyabend'in esas oğlanı karşımda.. ı-nı-nı-nııınn dedim seslice, yanımdakiler de anlasın diye. sonra bir şey olduğu yok, yolumuza devam ettik ters yönlerde.. -------------------- .
I got a million different tunes in my heart And I am ready to show . |
![]() ![]() |
![]() |
Basit Görünüm | Şuan: 28th January 2021 - 08:14 AM |