![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Filmler için altyazı çeviri isteklerini anasayfamızdan, filmin afişinin altındaki butona tıklayarak yapabilirsiniz. Bunun dışında, forumda herhangi bir şekilde çeviri ve/veya senkron isteği içeren bir başlık açmak kesinlikle yasaktır. Böylesi bir durumda başlığınız silinecek, sizse ikaz edileceksiniz. Aynı durumun tekrarında moderasyon alacak, kurala riayet etmediğiniz saptandığında forumdan uzaklaştırılmanız söz konusu olacaktır.
![]() ![]() |
![]() |
R0BlN |
![]()
|
||||
![]() Puck:Robin ![]() Grup: Yönetici İleti: 3,733 Katılım: 31-May 07 Nereden: İstanbul Üye No.: 7 ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() YEDİNCİ GEMİ FİLM BİLGİSİ
Resmi Site Wikipedia 7G Başlığı Ekşisözlük'ten alıntılar: QUOTE hic uzatmadan soyleyeyim, hayatimda izledigim en iyi, en kaliteli tv dizisi. son yillarda tv yapimlari aldi basini gitti, sopranos, deadwood, rome filan her birinin tek bolumu guzel bir sinema filmi kivaminda. hele bu donem dizilerini zamaninin shogunuyla, shaka zulusuyla, i cladiusuyla (ki cok severim) karsilastirinca, hepimizin laf etmekten cok hoslandigi amerikan film/dizi endustrisinin kendi basina bir kulvarda oldugu belli. ote yandan issiz bir adaya dussem yanima bu iyi yapimlari yerine bana daha cok zevk veren x-filesi alirim (ilk 5 sezonu), granadanin jeremy brettli sherlock holmesu alirim, arrested developmenti alirim. the wire ise hem izlemesi zevkli hem de cok iyi ve onemli bir dizi. lost most bununla karsilastirilinca teletubbies gibi kaliyor, cunku eninde sonunda eglenceden ibaret, entertainment business yani. bu ise kaliteli bir polisiye diye baslayip, zamanla bir sehrin hikayesine dondu, sezonlar ilerledikce de toplumun degisik kesimlerine el ata ata sosyal kritik haline geldi. o yuzden de sopranos gibi sahane bir yapimdan bile derin, daha gercekci, daha ilginc. her karakter karmasik; iyi/kotu insan siniflandirmalari yerine cevresel sartlara adapte olurken iyi ve kotu seyler yapan insanlar var, surekli gri tonlarinda dolasmak zorunda kalan normal insanlar. instant gratification bagimlilari (edit: dizi ismi degil ulen bu, kavram, hani gunumuz insaninin kolayc..teeey tey) bir iki bolum izleyip sikilabilirler, ustune turkiyedeki biri icin o kadar da ilginc olmayabilir ama geri kalanlar sevmedim diyenle iliskilerini kesecek kadar hastasi olacaktir, kefilim. her sezonun da bir oncekinden daha iyi olmasi cabasi. ortalama seyirciye oynamak yerine guzel bir eser ortaya cikarmayi yegleyen zeki insanlarin sanatini tecrube etmek ne kadar zevkliymis yarabbim. bu arada artistik yapip altyazisiz izlemeye kalkismayin, ben daha amerikali gormedim bunu altyazisiz takip edebilen. QUOTE lost ve bgs gibi aksiyon ve gerilimin gırla gittiği dizilere epey tezat, baltimore'un iç karartıcı ortamında, hepsi ayrı sorunlu yaşantılara sahip karakterleriyle farklı bir dizidir. pek tabi polisiyedir ama polisiye denince aklınıza hill street blues geliyorsa, the wire'a epey haksızlık yapıyorsunuz demektir. dizi, polis-siyaset-mafya üçlüsü arasında dolaşan girift bir hikayeye sahip. senaryo ekibinde emekli polislerin olmasından ötürü, uyuşturucu ticareti ile ilgili epey enteresan bilgiler içeriyor. diğer hbo dizilerinde olduğu gibi, gün yüzü görmemiş küfürler havada uçuşuyor ve az da olsa adult sahnelere sahip. klasik polisiyelerdeki "iyi yürekli polis" ile "cani suçlu" tiplemelerine tezat, ele geçirdiği uyuşturucu parasını iç eden, üç kuruşluk çıkar için polis teşkilatının içinde ayak oyunları çeviren polisler ve d'angelo(dee) gibi sempatik gangasterler bulunmaktadır. ilk sezondan ufak bir spoiler yaparak dizinin farkını göstermeye çalışalım: Tıkla üstüne, kendin kaşınmış ol. Bir daha tıkla, kaşıntına son ver...
Evet arkadaşlar, IMDB notu 9.7 olan, çoğu eleştirmene göre gelmiş geçmiş en iyi polisiye dizi "The Wire"ın çevirilerine başlamış bulunuyoruz ![]() Toplam 5 sezon, 60 bölümden oluşan ve Mart 2008'de sona erip tamamlanmış olan bu dizi kısaca Baltimore şehrinde polisle suçlular arasındaki mücadeleyi anlatıyor. Aşırı sokak dili ve argo kullanımından ve her bölüme ait altyazının bir sinema filmi uzunluğunda olmasından dolayı çok zor seviyede olan bu dizinin çevirilerini, uzun bir sürece yayılması kaçınılmaz olsa da, 7G kalitesiyle sizlere sunacağız. İlk birkaç bölüm, çevirmenlerin müstakil çevirileri olacaktır. Daha sonra nasıl bir yol izleyeceğimize bakacağız ![]() ![]() -------------------- |
||||
pospolen |
![]()
|
![]() - ![]() Grup: Çevirmen İleti: 588 Katılım: 31-May 07 Üye No.: 21 ![]() |
Ellerinize sağlık
![]() -------------------- Eugénie: Ama değişik türde erdem var; örneğin, dindarlık konusunda ne düşünüyorsunuz?
Dolmancé: Dine inanmayan için bu erdem ne ifade edebilir? Haydi sırasıyla akıl yürütelim Eugénie: İnsanın Yaratıcı'sına bağlayan ve var olduğu için bu yüce Yaratıcı'ya duyduğu minnetini ibadet yoluyla ona kanıtlamaya zorlayan anlaşmaya din diyorsunuz, değil mi? Eugénie: Daha iyi tarif edilemezdi! Marquis De Sade- La Philosophie dans le boudoir |
borndead |
![]()
|
![]() Etkin Üye ![]() ![]() ![]() Grup: Üyeler İleti: 532 Katılım: 5-December 07 Üye No.: 770 ![]() |
Ellerine sağlık, Kovboy Efendi.
![]() -------------------- |
cb_spike |
![]()
|
Etkin Üye ![]() Grup: Müdavim İleti: 1,074 Katılım: 12-January 08 Üye No.: 1,218 ![]() |
Ellerinize sağlık.
![]() |
Funkster |
![]()
|
![]() Etkin Üye ![]() Grup: Veteran İleti: 2,071 Katılım: 31-May 07 Üye No.: 6 ![]() |
Ellerinize sağlık. Hem tanıtım, hem de altyazı için.
![]() -------------------- |
blackmilk |
![]()
|
![]() Üye ![]() ![]() Grup: Üyeler İleti: 35 Katılım: 17-June 07 Üye No.: 92 ![]() |
Ellerinize sağlık. Altyazıları merakla beklenen bir diziye daha el atmışsınız. Bundan sonrası için de kolaylıklar diliyorum.
|
Stormcry |
![]()
|
![]() Etkin Üye ![]() ![]() ![]() Grup: Üyeler İleti: 480 Katılım: 10-May 08 Üye No.: 3,577 ![]() |
Teşekkürler. Ellerinize sağlık...
![]() -------------------- "Mama, I don't wanna die, I sometimes wish I'd never been born at all..."
|
sson |
![]()
|
![]() I came back and the dead came with me ![]() Grup: Yönetici İleti: 1,743 Katılım: 31-May 07 Üye No.: 15 ![]() |
Eline sağlık Clint
![]() -------------------- Too bad we'll never know, if this is a face you could learn to love.
|
ggecim |
![]() ![]()
|
![]() Etkin Üye ![]() ![]() ![]() Grup: Üyeler İleti: 878 Katılım: 5-October 07 Nereden: İstanbul Üye No.: 479 ![]() |
Ellerinize sağlık
![]() ![]() -------------------- Ömrümüzden bir gün daha geçti,
Dereden akan su ovada esen yel gibi İki gün var ki dünyada, bence ha var ha yok Gelmeyen gün bir geçip giden gün iki - Ömer Hayyam |
baronio |
![]()
|
Etkin Üye ![]() Grup: Veteran İleti: 2,078 Katılım: 31-May 07 Nereden: Away Üye No.: 3 ![]() |
Aldığı övgülerle hemen hemen herkesin merakını cezbeden bir dizi olan The Wire için emek sarfeden herkese teşekkür ediyorum. Her bölüm bir çevirmen anlayışı için yeterli zamana haiz olmadığımdan şu an için dışarıdan bakmakla yetinmek durumundayım. İleride zaman bulabilirsem çorbaya bir tutam tuz da ben eklemek isterim.
Ellerine sağlık Clint, kolay gelsin emektar ekip. ![]() -------------------- |
tyler78 |
![]()
|
![]() Üye ![]() ![]() Grup: Üyeler İleti: 16 Katılım: 13-September 07 Üye No.: 362 ![]() |
İlk bölümünü izledim ama pek sevmedim.Yani bu kadar övgüden sonra beklentilerim çok yükselmişti ama biraz sıkıcı geçti.Tavsiyenize uyarak diğer bölümleri de izleyeceğim.Polisiye dizileri severim ve bu kadar çok sevilen bir diziyi de ilk bölümle kenara atmak istemiyorum.
Çeviri için teşekkürler. ![]() -------------------- |
Clint Eastwood |
![]()
|
![]() Quick on the trigger ![]() Grup: Veteran İleti: 1,528 Katılım: 2-August 07 Nereden: Somewhere in Time... Üye No.: 207 ![]() |
Sonraki bölümlerde inanılmaz ilişkiler izleyebiliriz. Çeviri yaparken interneti kurcaladım, maalesef bol bol da spoiler okudum
![]() ![]() -------------------- KLASİK FUTBOL
Öyküsü olmayan adam, Bufalo çayırındaki rüzgara benzer... Moon Station Z Sinema, edebiyat ve müzik üstüne bir blog. |
Quezacotl |
![]()
|
![]() Üye ![]() ![]() Grup: Üyeler İleti: 37 Katılım: 17-June 08 Nereden: Bursa / İstanbul Üye No.: 3,985 ![]() |
Dizi çok övülüyor. İzleyelim de görelim bakalım. Şimdiden diğer bölümler için de ellerinize sağlık.
![]() -------------------- PEACE SELLS...
BUT WHO'S BUYING? Tıkla üstüne, kendin kaşınmış ol. Bir daha tıkla, kaşıntına son ver...
UNTIL THE 20th CENTURY, REALITY WAS EVERYTHING HUMANS COULD TOUCH, SMELL, SEE, AND HEAR. SINCE THE INITIAL PUBLICATION OF THE CHARTED ELECTROMAGNETIC SPECTRUM, HUMANS HAVE LEARNED THAT WHAT THEY CAN TOUCH, SMELL, SEE, AND HEAR IS LESS THAN ONE MILLIONTH OF REALITY. |
mirsat |
![]()
|
Yeni Üye ![]() Grup: Üyeler İleti: 7 Katılım: 22-February 08 Üye No.: 2,037 ![]() |
Tatilden sonra indirmeye başlayalım bakalım , dizi açığını kapatırız inşallah , çeviren arkadaşlara kolaylıklar dilerim. Se3lamlar.
|
R0BlN |
![]()
|
![]() Puck:Robin ![]() Grup: Yönetici İleti: 3,733 Katılım: 31-May 07 Nereden: İstanbul Üye No.: 7 ![]() |
-------------------- |
![]() ![]() |
![]() |
Basit Görünüm | Şuan: 19th January 2021 - 12:10 AM |