![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
baronio |
![]()
|
Etkin Üye ![]() Grup: Veteran İleti: 2,078 Katılım: 31-May 07 Nereden: Away Üye No.: 3 ![]() |
Gus Van Sant'ın unutulmaz eseri Good Will Hunting'de Chuckie, yakın dostu Will'i evinden almak için uzun dar yolu yürür, kapıya doğru ilerler ve işte tam o anda bir şarkı çalmaya başlar. Bu şarkı;
Elliott Smith - Between The Bars Colleteral filminde gecenin derinlerine doğru çıkılan yolculukta, Los Angeles'ın ıssız sokaklarını distortion sesiyle darma duman eden şarkı; Audioslave - Shadow on the Sun Half Nelson'da, Dunne'un ailesiyle yemekten çıktıktan sonra gece arabasında çalan şarkı; Marshall Tucker Band - Can't You See Waking The Dead'de, Fielding'in, Sarah'nın çalıştığı kilisenin kimsesiz çocuklar kısmına gelip, onu çocuklarla ilgilenirken gördüğü sahnede çalan şarkı; Joni Mitchell - A Case Of You Garden State'de, Andrew ve Sam'in havaalanında yaşadıkları med-ceziri izlemesi zor kılan şarkı; Frou Frou - Let go -------------------- |
![]() ![]() |
reel |
![]()
|
![]() Last Night I Dreamt That Somebody Loved Me ![]() Grup: Veteran İleti: 1,287 Katılım: 31-May 07 Nereden: Wired Üye No.: 13 ![]() |
Elliot Smith'i o filmde dinlememiştim. Fakat, oldukça sevdiğim bir şahıstır kendileri.
![]() Benden de iki şarkı olsun. Birincisi, Kadın Kokusu'nun malum sahnesi. Esasen hangi sahne olduğundan bahsetmeye bile gerek yok ama. Ünü okyanusları aşıp bana kadar ulaşmış Vals sahnesi. (Vals di değil mi? ![]() Astor Piazzolla - Por Una Cabeza. (100'den fazla kez izlediğim bir sahnedir herhalde.) Ve diğeriyse, esasında sahne olarak pek etkileyici olmasa da, o sahnede o sesi duyduğum an dumur olmuştum. Çünkü güzeller güzeli Chan Marshall, pek bilinmeyen bir müzisyendir ve öyle kolay kolay her yerde karşılaşamazsınız o sesle. Ya da ben öyle görmek isterim. V for Vendetta'da V'nin dans sahnesi. Cat Power - (şimdi tam hatırlamasam da, sanırım) I found a Reason. Bu ileti reel tarafından Jun 30 2007, 02:05 AM yeniden düzenlenmiştir. |
siroguz |
![]()
|
![]() some are born to sweet delight, some are born to endless night ![]() Grup: Müdavim İleti: 435 Katılım: 22-June 07 Nereden: bir yerdeyim... Üye No.: 112 ![]() |
Kill-Bill Volume 1'in sonundaki Gelin O Ren Ishii kapışmasından sonra:
Meiko Kaji - The Flower Of Carnage Je vais bien, ne t'en fais pas filminde Lili'nin ağabeyinin arkadaşından duyduğu ağabeyinin kendisi için yazdığı şarkı: Aaaron - U Turn (Lili) Wayne Wang'ın Smoke filminde Harvey Keitel bir noel anısını anlatırken: Tom Waits - Innocent When You Dream Stand by me filmininin sonunda: Ben E. King - Stand By Me C.R.A.Z.Y filminde babanın her türlü kalabalık ortamlarda söylediği: Charles Aznavour - Emmenez Moi Dangerous Minds filmi başlarken: Coolio - Gangsta's Paradise Romance & Cigarettes filminde Gandolfi evden kovulduğunda harika bir kreasyonla söylediği: Engelbert Humperdinck - A Man without Love Singin' in the Rain filminde Gene Kelly yağmur altında şarkı söylerken: ![]() Singin' in the Rain Beetle Juice filminde yemek masasında istemeden de olsa oynayıp söyledikleri şarkı: Harry Belafonte - Day-O Space Jam'in açılış jeneriğinde Jordan uçarken: ![]() R. Kelly - I Believe I Can Fly -------------------- Bahçelerde ve yatak odalarında, bodrum katlarında ve tavan aralarında dolaşır, köşelerden döner, kapılardan pencerelerden geçerim, kaldırımlarda gezinir, merdivenlerden çıkar, halıların üzerinde, oluklardan aşağı, gökyüzünde ilerlerim, arkadaşlarla, âşıklarla, çocuklarla ve kahramanlarla gezerim; bunların hepsi de algıladığım, hatırladığım, hayal ettiğim, çarpıttığım ve netleştirdiğim şeylerdir.
Tom Robbins - Another Roadside Attraction |
baronio |
![]()
|
Etkin Üye ![]() Grup: Veteran İleti: 2,078 Katılım: 31-May 07 Nereden: Away Üye No.: 3 ![]() |
Lilja 4 Ever'ın filmle bütünleşmiş muazzam şarkısı;
Ramstein - Mein Herz brennt Hayatımın filmlerinden biri olan 25th Hour'un muazzam fragmanında çalan şarkı; Starsailor - Tie up my hands (Aynı zamanda Rockistanbul'daki konserlerinin de çıkış şarkısıydı) Great Expectations'ın fragmanında çalan şahane şarkı; Mono - Life In Mono Saving Private Ryan'da heder olmuş şehirde bölük halinde oturmuş geçmişten bahsederlerken, gramofondan çalan o hüzünlü şarkı; Edith Piaf - Tu es Partout -------------------- |
reel |
![]()
|
![]() Last Night I Dreamt That Somebody Loved Me ![]() Grup: Veteran İleti: 1,287 Katılım: 31-May 07 Nereden: Wired Üye No.: 13 ![]() |
Gorgeous George'un nakavt olduğu sahne. (SNATCH)
The Stranglers - Golden Brown Ewan McGregor'ın overdose alıp, kırmızı halı tribiniyle hastaneye götürülüşü. (TRAINSPOTTING) Lou Reed - Perfect Day Elemanımız uyanır ve bomboş Londra sokaklarında "hello" lar eşliğinde koşuşturur. (28 DAYS LATER) Godspeed You Black Emperor! - East Hastings (şarkının orjinali 18 dk dır. Ve bu delibozuk grubu dinç kafayla dinleyebilecek çok fazla babayiğit bulunmamaktadır. ![]() Tüm kapitalist sistemin çöktüğü an. ![]() Pixies - Where's My Mind? Bir an her şeyi unutup plak çalarına David Bowie'yi koyar ve son ses çalıp dans etmeye başlar. Ardından dışarıdan sesler yükselir. A-ha homo mu lan bu? (C.R.A.Z.Y.) David Bowie - Space Oddity Requiem For a Dream'den de siz söz edin artık. ![]() |
baronio |
![]()
|
Amorres Perros'un adamın tüm tüylerini diken diken eden muazzam şarkısı;
Control Machete - De Perros Amores Adamı tokat manyağı yapan Closer'ın adamı tokat manyağı yapan şarkısı; Damien Rice - The Blowers Daughter Birçok filmde insanı salya sümük ağlatan, ama asıl hafızalarımıza Platoon ile kazınan enstrümantal şaheser; Samuel Barber - Adagio For Strings Bin-Jip'teki esas oğlanımızın sürekli müzik setine koyup iş yaparken dinlediği eşsiz şarkı; Natacha Atlas - Gafsa La Finestra Di Fronte (Karşı Pencere)'nin en az Ferzan Özpetek'in anlatımı kadar etkileyici şarkısı; Colonne Sonore - Gocce di Memoria My Sassy Girl'de kızın piyanoyla elinde çiçeklerle çocuk salona girdiğinde çaldığı şarkı; George Winston - Pachebel Canon A Bittersweet Life'ta, kızın violonselle çalarken, elemanın binbir duygu ile başbaşa kaldığı muazzam klasik müzik eseri; Bittersweet Life OST - Romance Alfie'nin Mick Jagger'ın unutulmaz sesiyle ölümsüzleşmiş şarkısı; Mick Jagger - All Habits Die Hard Avanti'de, Sopranos'ta ve birçok filmde sıkça duyduğumuz (Catari, Catari...) unutulmaz İtalyanca şarkı; Core 'ngrato -------------------- |
don quijote |
![]()
|
![]() raskolnikov ![]() Grup: Veteran İleti: 1,077 Katılım: 31-May 07 Üye No.: 4 ![]() |
* 21 Grams'ın en vurucu şarkısı;
When Our Wings Are Cut... The Kronos Quartet * Babel'de birkaç kez geçen ve mükemmel gitar solosuyla; Deportation - Iguazu Gustavo Santaolalla * Diários de Motocicleta'ın sonunda fotoğraflar kare kare geçerken çalan ve filme ayrı bir his katan şarkı; De usuahia a la quiaca Gustavo Santaolalla * Kingdom of Heaven'ın epik havasına uygun bir eser; Terms Harry Gregson Williams (Bu şarkıyı Kardeş Türküler'in söylediğini bir yerlerden duymuştum, bilen varsa beri gelsin) * Sympathy for Lady Vengeance'ın en ağır ve içten şarkısı; Mareta and Mareta No'M Faces Plorar Cho Young Wook |
t-becks |
![]()
|
![]() ...geç kalmış bir hayat onunkisi. ![]() Grup: Veteran İleti: 521 Katılım: 31-May 07 Üye No.: 11 ![]() |
Ali ... Salif Keita - Tomorrow
Rang De Basanti ... Mohit Chauhan - Khoon Chala Good Bye Lenin! ... Yann Tiersen - Summer 78 In the Mood for Love ... Shigeru Umebayashi - Yumeji's Theme Crouching Tiger, Hidden Dragon ... Tan Dun - The Eternal Vow Hero ... Tan Dun - Farewell Her biri ait oldukları sahnelerdeki duygu yoğunluğunu insanı perişan edecek düzeyde katlıyor. |
Funkster |
![]()
|
![]() Etkin Üye ![]() Grup: Veteran İleti: 2,071 Katılım: 31-May 07 Üye No.: 6 ![]() |
* American Beauty: Ricky’nin el kamerasıyla çektiği rüzgarda savrulan poşeti Jane’e izlettirdiği an…. Thomas Newman – Any Other Name
* Garden State: Andrew, Sam ve Mark’ın yağmur yağarken iş makinesinin üzerine çıkıp bağırdıkları an…. Paul Simon – The Only Living Boy In New York * Matrix: Neo’nun telefon klübesinden çıktığı an… Rage Against The Machine – Wake Up * Midnight Cowboy: Jenerik ve çeşitli anlar… Harry Nilsson - Everybody’s Talkin’ * The Full Monty: Finaldeki harika striptiz gösterisi anı… Tom Jones – You Can Leave Your Hat On * Snatch: Mickey’nin boks maçına çıktığı an… Oasis – Fuckin’ In The Bushes * Trainspotting: Renton ve arkadaşlarının uyuşturucu işi için otele doğru tek sıra halinde yürüdükleri an… Leftfield – A Final Hit * Zodiac: Katilin işlediği ilk cinayet anı… Donovan - Hurdy Gurdy Man * The Big Lebowski: Jesus Quintana’nın bowling topunu fırlattığı an… Gypsy Kings – Hotel California * Jackie Brown: Jenerik anı… Bobby Womack - Across 110th Street -------------------- |
baronio |
![]()
|
Jackie Brown'da çalan o şarkıyı ne zamandır edinecektim unutmuştum. Şimdi hatırladım. Sahiden enfes bir şarkı. Tarantino'nun nedense en az sevilen hatta sevilmeyen bir filmidir Jackie Brown ama ben bayılıyorum.
![]() O filmde bir de şu elemanı bagaja atıp arsaya götürdüğü bir sahne vardı. Orada araba teybinden bir şarkı çalıyordu, o da muhteşemdi. Onu bileniniz var mıdır acaba. ![]() ![]() -------------------- |
Estel |
![]()
|
![]() Üye ![]() ![]() Grup: Üyeler İleti: 26 Katılım: 30-June 07 Üye No.: 138 ![]() |
Stranger Than Fiction: Harold'ın Ana'nın (nam-ı diğer Sherrybaby'miz
![]() |
Siyanure |
![]()
|
![]() orada olmayan adam ![]() Grup: Veteran İleti: 493 Katılım: 6-July 07 Nereden: dark city Üye No.: 149 ![]() |
Arizona Dream'de nerede çaldığının yazılması sakıncalı olan, ölüm duyugusunu notalara dökmekte en başarılı şarkılardan biri, Goran Bregoviç şaheseri; D E A T H
|
gündüzdoğanay |
![]()
|
![]() 2046 da hiçbir şey değişmez. ![]() Grup: Müdavim İleti: 622 Katılım: 4-June 07 Nereden: Nevy TeAM Üye No.: 26 ![]() |
2046 : Filmin finalindeki Chow'un Bai Ling den ayrılış sahnesi. Her izlediğimde bitip de tekrar dirildiğimi hissederim. Shigeru Umebayashi-Polonaise
-------------------- İnsanların yanında mutlu değilim,yeterince içersem kayboluyorlar.(Charles Bukowski)
Cennetten kovulan ilk alkolik. Bir keresinde birine aşık olmuştum. Bir süre sonra orada değildi. (2046) Felsefe cahili, popüler kültür düşmanı... |
Funkster |
![]()
|
![]() Etkin Üye ![]() Grup: Veteran İleti: 2,071 Katılım: 31-May 07 Üye No.: 6 ![]() |
Jackie Brown'da çalan o şarkıyı ne zamandır edinecektim unutmuştum. Şimdi hatırladım. Sahiden enfes bir şarkı. Tarantino'nun nedense en az sevilen hatta sevilmeyen bir filmidir Jackie Brown ama ben bayılıyorum. ![]() O filmde bir de şu elemanı bagaja atıp arsaya götürdüğü bir sahne vardı. Orada araba teybinden bir şarkı çalıyordu, o da muhteşemdi. Onu bileniniz var mıdır acaba. ![]() ![]() Jackie Brown'a çok haksızlık edildi. Ama uzun vadede değeri daha iyi anlaşılacak mükemmel bir film. Herkesin David Fincher'dan yeni bir Se7en bekleyip de Zodiac ile karşılaşması gibi, yeni bir Pulp Fiction bekleyenlerin Jackie Brown ile karşılaşmasına benzer bir durumdu. Güzel bir olgunluk örneği. Soundtrack olarak ise bence Pulp Fiction'dan sonraki en iyi Tarantino seçkisidir. Tam liste: 1. Across 110th Street - Bobby Womack 2. Beaumont's Lament - Samuel L. Jackson - Robert DeNiro (Dialogue) 3. Strawberry Letter 23 - Brothers Johnson 4. Melanie, Simone And Sheronda - Samuel L. Jackson - Robert DeNiro (Dialogue) 5. Who Is He (And What Is He To You?) - Bill Withers 6. Tennessee Stud - Johnny Cash 7. Natural High - Bloodstone 8. Long Time Woman - Pam Grier 9. Detroit 9000 - Council Cargle 10. (Holy Matrimony) Letter To The Firm - Foxy Brown 11. Street Life - Randy Crawford 12. Didn't I Blow Your Mind This Time - The Delfonics 13. Midnight Confessions - The Grass Roots 14. Inside My Love - Minnie Riperton 15. Just Ask Melanie - Samuel L. Jackson - Robert DeNiro - Bridget Fonda (Dialogue) 16. The Lions And The Cucumber - The Vampire Sound Inc. 17. Monte Carlo Nights - Elliot Easton's Tiki Gods -------------------- |
baronio |
![]()
|
Çok iyi geldi bu abi. Teşekkürler.
![]() -------------------- |
![]() ![]() |
![]() |
Basit Görünüm | Şuan: 25th January 2021 - 09:59 AM |