IPB

Hoşgeldin Misafir ( Giriş | Kayıt Ol )

Yedinci Gemi Film Dizini - Tarihsel Sıra Yedinci Gemi Film Dizini - Alfabetik Sıra
1920-1949 / 1950-1959 / 1960-1969 / 1970-1979 / 1980-1989
1990-1999 / 2000-2004 / 2005 / 2006 / 2007 / 2008
# / A / B / C / D / E / F / G / H / I / J / K / L
M / N / O / P / Q / R / S / T / U / V /W / X / Y / Z

Reply to this topicStart new topic
> "Requiem From The Darkness" (2003), (Tanıtım)
reel
mesaj Jun 2 2007, 01:31 PM
İleti #1

Last Night I Dreamt That Somebody Loved Me
Group Icon

Grup: Veteran
Nereden: Wired
Üye No.: 13

Requiem From The Darkness

forum resmi

KARANLIKTAN BİR AĞIT Hakkında
Hikaye, Tokugawa Shogunate'in çöküşünün başladığı Edo dönemine yakın bir zamanda geçiyor. Gerçek olan canavarların korkusunu insanların yüreğine sokan karanlığın olduğu bir devirde, gözü pek bir yazar Momosuke Yamaoka, "100 Hikaye" isimli eserini bir gün tüm dünyaya yayınlama ümidiyle ülkeyi baştan başa gezer. Yolculuğu sırasında, ufak çaplı dolandırıcı olan Düzenbaz Mataichi, Kuklacı Ogin ve Kuşçu Nagamimi ile tanışır. Bu gizemli üçlünün görevi karanlığı çağıracak kumpaslar kurmaktır. Suçluları araştırıp bulmakta ve türlü oyunlarla bu suçluların borçlarını onlara ödetmektedirler. Gelişleri, genelde gizemli bir çan sesi ve “Ongyo aşkına...” kelimeleriyle haber edilmektedir.

KARANLIKTAN BİR AĞIT Kadro
Senaryosunu tanınmış yazarlar Yoshinobu Fujioka (“Tomie” film serisi), Hiroshi Takahashi (”Ringu" ve “Sakın Bakma!”) ve Sadayuki Murai (”Steamboy” ve “Millennium Actress”) yazdı. Hideki Tonokatsu (Lupin the 3rd TV Special) tarafından yönetildi. Çalışmaları sayesinde bu yapıma doğaüstü etkileri kazandıran Shigeyuki Miya, karakter tasarımlarını yaptı.

MOMOSUKE (Bilmececi)
Yazar olmayı düşleyen genç bir adam. Köy köy gezip, bir gün yazmayı istediği "100 Hikaye" isimli eseri için hakkında yazacak hayalet hikayeleri arar. Güçlü bir adalet duygusu taşıyan nazik bir insandır, ayrıca o kadar da saf biridir ki; şekeri alkole tercih etmektedir. Sürekli uydurduğu çocuk bulmacaları yüzünden lakabı, Bilmececi olmuştur.

MATAICHI (Düzenbaz)
Mataichi Çetesi'nin lideri. Yolunu şaşırmış bir keşiş gibi giyinse de, ne Tanrı'ya ne de Buda'yı tanımayan inançsız biridir. Dalavere veya adam öldürmek için para alabilir ve şaraba, kadınlara, kumar oynamak ile diğer ahlaksızlıklara bayılır. Geçmişi herkes için tam bir sırdır.

Ogin (Kuklacı)
Mataichi Çetesi'ndeki tek kadın. Kıvrak zekası sayesinde, hiçbir şeyden etkilenmemektedir. Görünüşte, hiçbir eksiği olmayan güzeller güzeli bir kadındır. Kuklacı lakabı, Gidayu türkülerini ezbere söylerken bir eliyle oynattığı kukladan gelmektedir.

NAGAMIMI (Kuşçu)
Mataichi’nin güvenilir ortağı. Yaşının getirdiği tecrübeyle, birçok güce ve tekniğe sahiptir. Hayat hakkında gerçek bir bilge, yufka yürekli, iri bir adamdır. Kılık değiştirmede usta olduğu için, gerçek görüntüsünün neye benzediğini kimse bilmemektedir. Almış olduğu Kuşçu lakabı, şarkılarını andıran bir ıslık aracılığıyla kuşları yanına çağırmasından gelmektedir.

--------------------
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
DayDreamer
mesaj May 2 2008, 04:54 PM
İleti #2

Çaylak

Grup: Üyeler
Üye No.: 678

İzlediğim en sıradışı animelerden biriydi. Olaylar karanlık bir temada ve biraz durağan bir şekilde gelişiyor. Ama 13 bölümlük kısa bir seri olduğu için bir çırpıda izleniyor. Hazır alt yazısı da varken izlenmesi gerektiğini düşünüyorum.

--------------------
Tıkla üstüne, kendin kaşınmış ol. Bir daha tıkla, kaşıntına son ver...
Rendekar doğru mu söylüyor? "Düşünüyorum öyle ise varım" oldukça makul.
Fakat bundan tam tersi bir sonuç, varolmadığım, bir düş olduğum sonucu da çıkar.
Düşünen bir adamı düşlüyorum. düşündüğümü bildiğim için ben varım.
Düşündüğünü bildiğim için, düşlediğim bu adamın da var olduğunu biliyorum. Böylece o da benim kadar gerçek oluyor.
Bundan sonrası çok daha hüzünlü bir sonuca varıyor.
Düşündüğünü düşlediğim bu adamın beni düşlediğini düşlüyorum.
Öyleyse gerçek olan biri beni düşlüyor.
O gerçek ben ise bir düş oluyorum.

Puslu Kıtalar Atlası - İhsan Oktay Anar

"Yaşamı verdiği haz ve heyecan için sevdim.
Ölümü ise hikmeti ve adaleti için...
Ya doğmak?
İşte bence asıl esrar buradadır.
Neden doğarız?
Yaşamın ne olduğunu çok iyi görüyoruz.
Böyle bir yaşamın neticesinde ölmemizin de hayrını...
Peki ama neden doğarız?
Durup dururken...
Mükemmel bir alemde huzur içinde yok iken."

Şeytanın Fısıldadıkları - Emre Yılmaz
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 kullanıcı bu başlığı okuyor (1 Misafir ve 0 Gizli Kullanıcı)
0 Üye:

- Basit Görünüm Şuan: 30th July 2010 - 12:55 PM