![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
filmciserdar |
![]()
|
![]() Etkin Üye ![]() ![]() ![]() Grup: Üyeler İleti: 156 Katılım: 23-June 07 Üye No.: 119 ![]() |
1.Clint Eastwood (78)
2.Roman Polanski (75) 3.Woody Allen (73) 4.David Cronenberg (65) 5.David Lynch (62) 6.Jim Jarmusch (55) 7.David Fincher (46) 8.Alejandro Gonzalez Inarritu (45) 9.Quentin Tarantino (45) 10.Paul Thomas Anderson (38) -------------------- |
Chetin |
![]()
|
![]() Etkin Üye ![]() ![]() ![]() Grup: Üyeler İleti: 416 Katılım: 31-May 07 Nereden: Amed Üye No.: 20 ![]() |
1-Jean-Luc Godard
2-Tsai Ming-Liang 3-Wong Kar-Wai 4-David Lynch 5-Theo Angelopoulos 6-Abbas Kiarostami 7-Terrence Malick 8-Jim Jarmusch 9-Coen Kardeşler 10-Bela Tarr -------------------- |
Serkeş |
![]()
|
![]() Bi garip adem... ![]() ![]() ![]() Grup: Üyeler İleti: 410 Katılım: 7-July 08 Nereden: Gayya Kuyusundan ... Üye No.: 4,138 ![]() |
QUOTE 1. Jean-Luc Godard 2. Bernardo Bertolucci 3. Taviani Kardeşler (Listede olmayışlarına çok şaşırdım doğrusu...) 4. Theo Angelopoulos 5. Wim Wenders 6. Fernando Solanas 7. Ken Loach 8. Andrzej Wajda 9. Michael Haneke 10. Abbas Kiarostami Sevgili someareborntotheendlessnight'a katılmamak kabil değil. Eldeki liste öyle engin bir deniz ki, içinden bir tas su almak hakikaten çok güç. Çok düşündüm listeyi oluştururken ve özellikle 2 yönetmen arasında gidip gidip geldim ![]() ![]() ![]() ![]() Bob, kısaca mahvettin bizleri... ![]() ![]() Bu ileti plansekans tarafından Nov 19 2008, 04:38 AM yeniden düzenlenmiştir. -------------------- Her zaman sarhoş olmalı! Her şey bunda: Tek sorun bu! Omuzlarınızı ezen, sizi toprağa doğru çeken zamanın korkunç ağırlığını duymamak için, durmamacasına sarhoş olmalısınız. Ama neyle? Şarapla, şiirle, ya da erdemle, nasıl isterseniz. Ama sarhoş olun. Baudelaire
|
olric |
![]()
|
![]() Üye ![]() ![]() Grup: Üyeler İleti: 51 Katılım: 27-June 08 Üye No.: 4,078 ![]() |
QUOTE 1. Jean-Luc Godard 2. Bernardo Bertolucci 3. Taviani Kardeşler (Listede olmayışlarına çok şaşırdım doğrusu...) 4. Theo Angelopoulos 5. Wim Wenders 6. Fernando Solanas 7. Ken Loach 8. Andrzej Wajda 9. Michael Haneke 10. Abbas Kiarostami Bir 10 yönetmen daha yazsam mavi olanların yeri garantiydi. Seçim yapmak çok zor hakikaten, ama birilerinin yazması bile mutluluk veriyor bana. ayrı bir mutluluk nedenim ise Tarantino'nun aşağılara doğru süzülmesi.. |
Siyanure |
![]()
|
![]() orada olmayan adam ![]() Grup: Veteran İleti: 493 Katılım: 6-July 07 Nereden: dark city Üye No.: 149 ![]() |
1-Jean-Luc Godard (78)
2-Coen Kardeşler (54) 3-Lars Von Trier (52) 4-David Lynch (62) 5-Michael Haneke (66) 6-Theo Angelopoulos (73) 7-Andrzej Wajda (82) 8-Emir Kusturica (54) 9-Terrence Malick (65) 10-Christopher Nolan (38) |
Bob le Flambeur |
![]()
|
![]() Kumarbaz Bob ![]() Grup: Yönetici İleti: 1,895 Katılım: 2-June 07 Üye No.: 24 ![]() |
Fransızların ünlü Cahiers du Cinéma dergisi 78 sinema yazarının katılımı ile tüm zamanların en iyi 50 yönetmenini seçmiş. 50 yönetmen arasında halen hayatta olan sadece 4 isim var. Bizim de listemizin şu an için 2. 5. 17. ve 30. sıralarında yer alan, Jean-Luc Godard, Francis Ford Coppola, Woody Allen ve Alain Resnais.
Cahiers du Cinéma dergisinin -sıralı- "en iyi 50 yönetmen" listesi için tıkla: Tıkla üstüne, kendin kaşınmış ol. Bir daha tıkla, kaşıntına son ver...
Bu ileti Bob le Flambeur tarafından Dec 4 2008, 02:31 PM yeniden düzenlenmiştir. -------------------- ![]() |
Serkeş |
![]()
|
![]() Bi garip adem... ![]() ![]() ![]() Grup: Üyeler İleti: 410 Katılım: 7-July 08 Nereden: Gayya Kuyusundan ... Üye No.: 4,138 ![]() |
Allah! Allah! Tarkovsky yok mu bu listede? Yoksa ben mi göremedim?
![]() Bu tür listelere itibarım yok pek... Bu arada Cahiers du Cinéma dergisi 60'lardaki kadar etkin mi hala?.. -------------------- Her zaman sarhoş olmalı! Her şey bunda: Tek sorun bu! Omuzlarınızı ezen, sizi toprağa doğru çeken zamanın korkunç ağırlığını duymamak için, durmamacasına sarhoş olmalısınız. Ama neyle? Şarapla, şiirle, ya da erdemle, nasıl isterseniz. Ama sarhoş olun. Baudelaire
|
thinredline |
![]()
|
Üye ![]() ![]() Grup: Üyeler İleti: 71 Katılım: 11-September 08 Üye No.: 4,584 ![]() |
Martin Scorsese
Jean-Luc Godard Francis Ford Coppola Terrence Malick Coen Kardeşler Bernardo Bertolucci Hayao Miyazaki Clint Eastwood Tim Burton Wim Wenders Keşke on ile kısıtlanmasaydı. |
Azathoth |
![]()
|
![]() Mutfak Masası Film Ekibi ![]() ![]() Grup: Üyeler İleti: 68 Katılım: 2-September 07 Nereden: İstanbul Üye No.: 315 ![]() |
Olmaz böyle şey ya, terledim resmen.
![]() Jean-Luc Godard David Lynch Terrence Malick Wong Kar-Wai Jim Jarmusch David Cronenberg Emir Kusturica Alejandro Jodorowsky Aki Kaurismaki Wim Wenders Ama yani... 10 az.. -------------------- "Düşünce her zaman öndedir. Düşünce uzağı görür, şimdiki zamanı yaşayan bedene göre çok uzağı görür. Umudu ortadan kaldırmak, düşünceyi bedene indirgemektir. O zaman, beden çürümek zorunda kalır." Albert Camus
|
marla |
![]()
|
![]() Üye ![]() ![]() Grup: Üyeler İleti: 41 Katılım: 9-June 07 Nereden: İstanbul Üye No.: 40 ![]() |
Bu tür listelere itibarım yok pek... Bu arada Cahiers du Cinéma dergisi 60'lardaki kadar etkin mi hala?.. Bu sorunun cevabını ben vereyim. Cahier du Cinéma, sabit fikirli yaklaştığından dolayı sinemaya son 10 yılda popülaritesini (Türkçemize geçmiş bir Fransız sözcükle de ortama ayak uydururum) iyiden iyiye yitirdi. Hatta 2003 yılının başlarında "ekonomik" nedenlerden dolayı kapanmak üzereydi, ki sonra "aman böyle köklü bir dergiyi batırmayalım" diyerek Le Monde grubu dergiyi satın aldı. Dergideki yazarların film "zevkleri" birbirini pek tutmaz, mesala Paranoid Park'ı geçen yılın en iyi filmlerinden biri olarak gösterebilirler. Filmi sevmiştim ama, aman aman bir şey değildi, neyse bu ayrı konu. Bu derginin yıllara göre "en iyi 10 film" listesine aşağıdan ulaşabilirsiniz: http://alumnus.caltech.edu/~ejohnson/critics/cahiers.html İşte böyle, entel arkadaşların itibar ettiği ama aslında pek de matah olmayan bir dergidir. Nouvelle Vague, falan bırakalım bu dalgaları artık... -------------------- I found freedom. Losing all hope was freedom. QUOTE Ah no, my good friends, once a philosopher, twice a pervert. |
elephantman |
![]()
|
![]() Üye ![]() ![]() Grup: Üyeler İleti: 18 Katılım: 24-December 08 Üye No.: 5,507 ![]() |
sırasız bir şekilde...
Coen Kardeşler Jim Jarmusch David Lynch Jean Luc Godard Peter Greenaway Theo Angelopoulos Ken Loach Mike Leigh Lars Von Trier Michael Haneke |
![]() ![]() |
![]() |
Basit Görünüm | Şuan: 8th December 2019 - 02:03 AM |