![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Bob le Flambeur |
![]() ![]()
|
|||
![]() Kumarbaz Bob ![]() Grup: Yönetici İleti: 1,895 Katılım: 2-June 07 Üye No.: 24 ![]() |
Tıkla üstüne, kendin kaşınmış ol. Bir daha tıkla, kaşıntına son ver...
Spoiler kod içinde, Sinema Dergisi'nin Ağustos / 2007 sayısında yayınlanan "Yaşayan En Büyük 10 Yönetmen" listesini ve listeyi oluşturan kişisel seçimleri görüyorsunuz. Bizim bu başlıkta yapacağımız şey ise, kendi seçimlerimizle bu anketi devam ettirmek olacak. Aşağıdaki tabloda 17 sinema yazarının listelerine giren yönetmenlerin isimlerini görüyorsunuz. Karşılarındaki rakamlar şu ana kadar kaç listede kendilerine yer bulabildiklerini gösteriyor. Parantez içindeki rakamlar ise yönetmenlerin yaşlarını gösteriyor ve eşit sayıda listeye girenler arasında averaj işlevi görüyor (Yaşlılara hürmet ![]() Kuralımız basit: Halen hayatta olan yönetmenler arasından en sevdiğiniz 10 yönetmeni seçip, listelerinizi gönderiyorsunuz ve ben de başlığa yeni listeler eklendikçe, bu iletiyi düzenleyerek, sizin seçimlerinizi de aşağıdaki tabloya yansıtıyorum. Listenize alacağınız tüm yönetmenler tabloda sadece birer puan yükseleceği için seçeceğiniz yönetmenleri kendi aralarında sıralamanıza gerek yok. Sadece 10 yönetmen seçip, göndermeniz yeterli. Listenizi başlığa gönderdikten sonra, izleyeceğiniz bir film, fikrinizi değiştirmenizi sağlarsa, başlığa göndereceğiniz yeni bir iletiyle, "listemdeki ...... yönetmenin yerine .......'yı almak istiyorum" diyebilirsiniz. Kurallarımız bu kadar. Oyun başlasın ![]()
Bu ileti Bob le Flambeur tarafından Mar 11 2010, 05:26 PM yeniden düzenlenmiştir. -------------------- ![]() |
|||
Bob le Flambeur |
![]()
|
||
![]() Kumarbaz Bob ![]() Grup: Yönetici İleti: 1,895 Katılım: 2-June 07 Üye No.: 24 ![]() |
İlk ona sığdıramasam da, yine yukarıdaki yönetmenler kadar sevdiğim ikinci destem: Nicolas Roeg, Alejandro Jodorowsky, Milos Forman, Michael Mann, Ridley Scott, Francis Ford Coppola, David Lynch, Terry Gilliam, Baz Luhrmann, Quentin Tarantino. Bu ileti Bob le Flambeur tarafından Oct 8 2010, 12:21 AM yeniden düzenlenmiştir. -------------------- ![]() |
||
BuRnOut |
![]()
|
||
![]() Edilgen Bir Uyumsuz ![]() Grup: Veteran İleti: 1,851 Katılım: 31-May 07 Nereden: Düşler Ülkesi. Üye No.: 8 ![]() |
Abi bunların ölü versiyonlarını da yapalım. Ben ölüleri daha çok seviyorum.
![]()
Bu ileti BuRnOut tarafından Nov 16 2008, 02:06 PM yeniden düzenlenmiştir. -------------------- |
||
Bob le Flambeur |
![]()
|
Abi bunların ölü versiyonlarını da yapalım. Ben ölüleri daha çok seviyorum. ![]() Ben de ölüleri daha çok sevdiğim için hiç niyetlenmiyorum o versiyona. Şöyle anlatayım, yönetmen Guillermo del Toro sadece bir cümleyle çok güzel özetlemiş bu tip listeler hazırlama muhabbetlerini: "Mükemmel sinemaseverin kabusu" Ne demek istediğini böyle bir liste hazırlamaya çalışırken anlıyor insan. Aslında dün gece hazırdı herşey. O zaman açacaktım başlığı. Kendi destemi de hazırlayıp, öyle açayım dedim. Başladım seçimlerimi yapmaya. İlk önce tabii ki Wong Kar-Wai'yi yazdım. Sonra sırasıyla Terrence Malick, Wim Wenders, Woody Allen. Eh, Scorsese'siz olmaz dediğim anda, kaldı sadece 5 boşluk ![]() 5 boşluk için 40 tane isim geliyor aklıma. Yarına kalsın deyip, bıraktım. Bugün başlığı açmadan önce de değiştirdim durdum. Bir Jodorowsky'yi koyuyorum, onu çıkarıp Gilliam'ı alıyorum, sonra Fincher'da karar kılıyorum ama diyorum Fincher daha küçük, büyüyünce daha çoook listelere girer... ![]() Neyse işte zar zor 10'a tamamladım. Ama zaten mesajını gönderme saatin 01:32, düzenleme 02:06 olduğuna göre, ne demek istediğimi anlıyorsundur sen de ![]() Yani birader demem o ki, diriler bu kadar uğraştırdığına göre, ölüleri hiç karıştırmayalım, işin içinden çıkamayız sonra ![]() -------------------- ![]() |
BuRnOut |
![]()
|
![]() Edilgen Bir Uyumsuz ![]() Grup: Veteran İleti: 1,851 Katılım: 31-May 07 Nereden: Düşler Ülkesi. Üye No.: 8 ![]() |
Abi sen romantiksin, senin sevmediğin film, oyuncu, yönetmen vs. bulması çok zor. Her şeyi, herkesi, her filmi seviyorsun.
![]() ![]() Ölülerin listesini hazırlamak gerçekten çok daha zor. Bergman, Antonioni, Tarkovsky, Welles, Kurosawa, Hitchcock, Bresson, Rossellini yazarsın başa ama sonrası için ciddi ciddi düşünmek gerek. ![]() -------------------- |
RoXoN |
![]()
|
![]() Etkin Üye ![]() Grup: Müdavim İleti: 793 Katılım: 26-February 08 Nereden: Kılıncın kınından Üye No.: 2,130 ![]() |
QUOTE 1. Jean-Luc Godard (78) 2. Theo Angelopoulos (73) 3. Brian De Palma (68) 4. Bernardo Bertolucci (68) 5. Hayao Miyazaki (67) 6. Wim Wenders (63) 7. Takashi Kitano (61) 8. Zhang Yimou (57) 9. Wong Kar-Wai (52) 10. Tsai Ming-Liang (51) -------------------- ![]() |
Clint Eastwood |
![]()
|
![]() Quick on the trigger ![]() Grup: Veteran İleti: 1,528 Katılım: 2-August 07 Nereden: Somewhere in Time... Üye No.: 207 ![]() |
1. Clint Eastwood (78)
2. Christopher Nolan (38) 3. Giuseppe Tornatore (52) 4. Ridley Scott (71) 5. Chan-wook Park (45) 6. Michael Mann (65) 7. Terrence Malick (65) 8. Takashi Kitano (61) 9. Danny Boyle (52) 10. Kevin Smith (38) Benim ikinci deste ise: George Lucas, Cameron Crowe, Sidney Lumet, Stephen Chow, Werner Herzog, Roman Polanski, Natuk Baytan, Quentin Tarantino, David Lynch, Joel Schumacher... Aslında son zamanlarda sapıtması Tarantino'yu da ilk ona koyardım. Ama yönetmenliğinden çok abuk subuk filmlere yapımcı olmasıyla biraz tepkimi çekti kendisi. Bu arada Natuk Baytan'a da dikkatinizi çekerim, komik olan bütün Kemal Sunal filmlerinin yönetmenidir ![]() Ölülerin listesini hazırlamak gerçekten çok daha zor. Bergman, Antonioni, Tarkovsky, Welles, Kurosawa, Hitchcock, Bresson, Rossellini yazarsın başa ama sonrası için ciddi ciddi düşünmek gerek. ![]() Leone var ![]() Bu ileti Clint Eastwood tarafından Nov 16 2008, 05:32 PM yeniden düzenlenmiştir. -------------------- KLASİK FUTBOL
Öyküsü olmayan adam, Bufalo çayırındaki rüzgara benzer... Moon Station Z Sinema, edebiyat ve müzik üstüne bir blog. |
Bob le Flambeur |
![]()
|
Bergman, Antonioni, Tarkovsky, Welles, Kurosawa, Hitchcock, Bresson, Rossellini yazarsın başa ama sonrası için ciddi ciddi düşünmek gerek. ![]() Leone var ![]() Kesinlikle! Onun özellikle Bir Zamanlar Amerika'sı en sevdiğim 3-5 filmden biridir. Ama çok erken kaybetmişiz Leone'yi. Tam da yeni bir filmin hazırlıklarına başlarken ölmüş ![]() Yıllar önce bir sinema programında izlemiştim, eğer birkaç yılı daha olsa Bir Zamanlar Amerika'da harikalar yaratan Robert De Niro ve James Woods'un da içinde bulunduğu yıldızlarla dolu bir oyuncu kadrosu ile o güne kadar çekilmiş en pahalı savaş filmini çekmeye hazırlanıyormuş. Düşünün, belki de Coppola'nın Kıyamet'ini bile gölgede bırakacak bir başyapıt olabilirdi. Ama maalesef çekilemedi. Yazık... Çok yazık... Bu ileti Bob le Flambeur tarafından Nov 16 2008, 07:20 PM yeniden düzenlenmiştir. -------------------- ![]() |
Stormcry |
![]()
|
![]() Etkin Üye ![]() ![]() ![]() Grup: Üyeler İleti: 480 Katılım: 10-May 08 Üye No.: 3,577 ![]() |
QUOTE 1. Bernardo Bertolucci (68) 2. Francis Ford Coppola (69) 3. Ridley Scott (71) 4. Martin Scorsese (66) 5. Terrence Malick (65) 6. David Fincher (46) 7. Joel Coen (54) 8. Gus Van Sant (56) 9. Emir Kusturica (54) 10. Lütfi Akad (92) "En" listesi yapma konusunda her zaman sıkıntı yaşamışımdır. Bu listede de öyle oldu. Clint Eastwood (78), Brian De Palma (68), Tim Burton (50), Michael Mann (65) gibi üstadları da listeye almak isterdim ama 10 ile sınırlandırmak gerekiyordu. -------------------- "Mama, I don't wanna die, I sometimes wish I'd never been born at all..."
|
Clint Eastwood |
![]()
|
![]() Quick on the trigger ![]() Grup: Veteran İleti: 1,528 Katılım: 2-August 07 Nereden: Somewhere in Time... Üye No.: 207 ![]() |
Kesinlikle! Onun özellikle Bir Zamanlar Amerika'sı en sevdiğim 3-5 filmden biridir. Ama çok erken kaybetmişiz Leone'yi. Tam da yeni bir filmin hazırlıklarına başlarken ölmüş ![]() Yıllar önce bir sinema programında izlemiştim, eğer birkaç yılı daha olsa Bir Zamanlar Amerika'da harikalar yaratan Robert De Niro ve James Woods'un da içinde bulunduğu yıldızlarla dolu bir oyuncu kadrosu ile o güne kadar çekilmiş en pahalı savaş filmini çekmeye hazırlanıyormuş. Düşünün, belki de Coppola'nın Kıyamet'ini bile gölgede bırakacak bir başyapıt olabilirdi. Ama maalesef çekilemedi. Yazık... Çok yazık... Evet, Leningrad kuşatması ile ilgili olacaktı. Bir de şöyle bir projesi varmış: QUOTE Was working on a screenplay idea called "A Place Only Mary Knows", which was to star Mickey Rourke and Richard Gere, which involved a Union soldier and s Southern conman searching for a buried treasure during the American Civil War. Yazık çok erken ayrılmış aramızdan. Ben daha kendimi bilmezken ![]() -------------------- KLASİK FUTBOL
Öyküsü olmayan adam, Bufalo çayırındaki rüzgara benzer... Moon Station Z Sinema, edebiyat ve müzik üstüne bir blog. |
Funkster |
![]()
|
![]() Etkin Üye ![]() Grup: Veteran İleti: 2,071 Katılım: 31-May 07 Üye No.: 6 ![]() |
QUOTE 1. Sidney Lumet (84) 2. Woody Allen (73) 3. Francis Ford Coppola (69) 4. Martin Scorsese (66) 5. Terrence Malick (65) 6. Zhang Yimou (57) 7. Joel Coen (54) 8. Lars Von Trier (52) 9. David Fincher (46) 10. Christopher Nolan (38) -------------------- |
someareborntotheendlessnight |
![]()
|
![]() Üye ![]() ![]() Grup: Üyeler İleti: 94 Katılım: 18-June 07 Üye No.: 96 ![]() |
1 - Alejandro Jodorowsky
2 - Jean-Luc Godard 3 - Jan Svankmajer 4 - Wim Wenders 5 - Jim Jarmusch 6 - David Lynch 7 - Brian De Palma 8 - Brothers Quay 9 - Werner Herzog 10 - Alain Resnais Bu tür listelerin sorduğu şey açık olsa da insan çoğu zaman "en iyi" olanlarla "en sevdikleri" arasında gidip geliyor. Bir saattir bu sayfanın karşısında oturuyorum ve açık söyleyeyim, listemden çıkardığım adların rüyama girip yakama yapışacaklarından eminim. Daha da açık söyleyeyim, bence lanetleneceğiz. Yine de insan liste yapmaktan da kendini alamıyor. Mesela Natuk Baytan, doğrudan sorulsa onun filmleri olmadan yaşayamam derim ama yaşayan en iyi yönetmenlerin arasında sayamam (Yedi Bela Hüsnü zirvelerinin amigosu olarak söylüyorum bunu). Bu çok farklı bir şey işte, filmle insanın arasında sinema tekniğinin ve yönetmenin bile yanında çok önemsiz kalabileceği derecede güçlü bağlar kurulabiliyor ve bu bağlar çoğu zaman öngörülemez oluyor. Neticede, benim listem daha çok tekniğe dairdir. Ayrıca Sidney Lumet'yi silip gözyaşları içinde Wim Wenders'i yazdım oraya, Sophie'nin seçiminden bile zor bir şey bu, ömrümden ömür gitti. |
Clint Eastwood |
![]()
|
Bu tür listelerin sorduğu şey açık olsa da insan çoğu zaman "en iyi" olanlarla "en sevdikleri" arasında gidip geliyor. Bir saattir bu sayfanın karşısında oturuyorum ve açık söyleyeyim, listemden çıkardığım adların rüyama girip yakama yapışacaklarından eminim. Daha da açık söyleyeyim, bence lanetleneceğiz. Yine de insan liste yapmaktan da kendini alamıyor. Mesela Natuk Baytan, doğrudan sorulsa onun filmleri olmadan yaşayamam derim ama yaşayan en iyi yönetmenlerin arasında sayamam (Yedi Bela Hüsnü zirvelerinin amigosu olarak söylüyorum bunu). Bu çok farklı bir şey işte, filmle insanın arasında sinema tekniğinin ve yönetmenin bile yanında çok önemsiz kalabileceği derecede güçlü bağlar kurulabiliyor ve bu bağlar çoğu zaman öngörülemez oluyor. Neticede, benim listem daha çok tekniğe dairdir. Ayrıca Sidney Lumet'yi silip gözyaşları içinde Wim Wenders'i yazdım oraya, Sophie'nin seçiminden bile zor bir şey bu, ömrümden ömür gitti. O kadar çok usta var ki, ben de listeyi yaparken dediğin gibi "en sevdiklerimi" yazmaya karar verdim. Ama o kadar çok usta var ki, en iyisini bir türlü seçemeyecektim, o yüzden "en sevdiklerimi" seçtim ben. Birçok insan da öyle yapıyor ve yapacak sanırsam. Bu kaçınılmaz. -------------------- KLASİK FUTBOL
cb_spike |
![]()
|
Etkin Üye ![]() Grup: Müdavim İleti: 1,074 Katılım: 12-January 08 Üye No.: 1,218 ![]() |
CODE 1. Joel Coen (54) 2. David Fincher (46) 3. Christopher Nolan (38) 4. Clint Eastwood (78) 5. Quentin Tarantino (45) 6. Terry Gilliam (68) 7. Ridley Scott (71) 8. Michael Mann (65) 9. Steven Spielberg (62) 10. Tim Burton (50) |
olric |
![]()
|
![]() Üye ![]() ![]() Grup: Üyeler İleti: 51 Katılım: 27-June 08 Üye No.: 4,078 ![]() |
1-Dardenne Kardeşler (63 isimlik listede yokmu yoksa ben mi bulamadım)
2-Theodoros Angelopoulos (73) 3-AKi Kaurismaki 4-Jim Jarmusch (55) 5-Mike Leigh (65) 6-Fernando Solanas 7-Emir Kusturica (54) 8-Hayao Miyazaki (67) 9-Roy Andersson 10-Alejandro Gonzales İnarritu |
![]() ![]() |
![]() |
Basit Görünüm | Şuan: 8th December 2019 - 12:50 AM |