![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
BuRnOut |
![]()
|
||||
![]() Edilgen Bir Uyumsuz ![]() Grup: Veteran İleti: 1,851 Katılım: 31-May 07 Nereden: Düşler Ülkesi. Üye No.: 8 ![]() |
![]() YEDİNCİ GEMİ FİLM BİLGİSİ
Esrarengiz şekilde öldürülen karısının ardından, doğaüstü güçlerin farkına varan ve bunları yok etmek için avlanmaya başlayan bir adamın ve onun yolundan ilerleyen iki oğlunun hikayesi… (Drama zannetmeyiniz. ![]() Söze başlamadan önce itiraf etmeliyim ki; o kadar ahım şahım bir dizi değil. ![]() ![]() ![]() ![]() Sam & Dean Bir türü çok seviyorsanız, o türün klişelerini kullanan ve o türün önemli yapıtlarına göndermeler yapmaktan çekinmeyen bu tarz projelere de ilgi duymadan edemiyorsunuz. Her bölümde teen-slasherlardan, eski tip hayalet hikayelerine, modern vampirlere ve şeytanlara kadar daha bir dolu tanıdık hikayenin kullanıldığı Supernatural, başrolde oynayan ikilinin uyumuyla da göze batıyor. Winchester kardeşlerden büyüğü Dean rolünde Jensen Ackles daha önce Dark Angels ve Dawson Creek gibi dizilerde de oynamış. Oyunculuğu oldukça abartılı olsa da, diziye renk kattığı söylenebilir. En azından kardeşi Sam’i oynayan Jared Padalecki’nin sakin ve ağır havasını gördükten sonra bunun hakkını veriyorsunuz. Dizide ölen güzel kızları saymaya başlasam bütün yazıyı onlara ayırmam gerekeceği için bu faslı geçiyorum. Kurtlar Vadisinde nasıl dizi başına üç beş kişi ölüyorsa, bu dizide de güzelim kızları çabucak harcıyorlar. Dizinin göze batan unsurlarından bir diğeri ise; her bölümün özellikle girişinde kullanılan müzikler… Yönetmen hangi bölümde hangi müziği kullanması gerektiğini çok iyi biliyor. Tercih ettiği gruplardan birkaçının ismini vermek gerekirse; ACDC, Rush, Black Sabbath, Metallica, Rolling Stones, Scorpion, Ozzy Osbourne, Nazareth, Jefferson Airplane, Queensryche ve daha birçoğu... Fakat kamera kullanımı böylesi bir tür için oldukça sıradan. Birkaç bölümde sıradanın ötesine geçen, farklı çekimlere ve ilginç kurgu numaralarına rastladım; ama bunlar genel kaideyi değiştirmeye yeterli olmuyor. Çok daha dinamik ve değişken çekim açıları kullanılabilirmiş. Özellikle son dönemde korku türünün elle tutulur ender örneklerinden biri olan Descent’tekine benzer çekim tekniklerine olanak sağlayacak pek çok bölümde olmasına karşın; yönetmen garantiyi elden bırakmamış. Dizinin en sevdiğim bölümleri ise; ikilinin Şeytan’ın peşine düştüğü ve Şeytan’ın dizide etkin rol aldığı bölümler. Bu bölümler diziyi Masters of Horror havasından kurtararak daha özgün bir yere taşıyor. Ama ne yazık ki bir tek sezon açılışlarında ve finallerinde bu bölümlere yer veriyorlar. Anlaşılan eldeki malzemeyi çabucak tüketmek istemiyorlar. Sözün özü; doğaüstü şeyleri seven ve korku sinemasına hayran olan izleyicilerin kaçırmaması gereken, ama bunun dışındaki izleyici gruplarına da fazlaca hitap etmeyen kült bir dizi; Supernatural. Aşağıdaki linkte WarnerBros’un dizi için hazırladığı çok güzel etkileşimli bir site linki var. Oraya da uğramadan geçmeyin derim… Official Site (WB) TV.com -------------------- |
||||
sson |
![]()
|
![]() I came back and the dead came with me ![]() Grup: Yönetici İleti: 1,740 Katılım: 31-May 07 Üye No.: 15 ![]() |
Pilot bölümü çok başarılı bulmuştum. Dizinin ana teması da hoşuma gitmişti. Ancak koca sezonu sadece tek bir konu üzerinden götüremeyecekleri için ilk, son ve aradaki birkaç bölüm dışında diziyi farklı konular üzerinden götürmeyi tercih etmişler. Bu bakımdan X-Files'la benzerliği olduğunu söyleyebiliriz. Zaten iki dizide de yapımcı ve yönetmenlik yapan Kim Manners bu benzerliği açıkça ortaya koyuyor.
Türüne göre vasat bir dizi gibi görünse de bir yönüyle beni kendine bağladı. Birçok kişide şu anki seviyenin üzerine çıkacağı beklentisi vardı ama şimdiye kadar bu gerçekleşmedi. Yapımcıların da fazla bir beklentisi olduğunu zannetmiyorum. Eksik yönlerine rağmen bu tür yapımlara ilgi duyanların keyifle izlediği bir dizi. Müziklere ek olarak, Dean'in esprileri de seriye ayrı bir renk katıyor. -------------------- Too bad we'll never know, if this is a face you could learn to love.
|
Blaxis |
![]()
|
![]() Üye ![]() ![]() Grup: Üyeler İleti: 15 Katılım: 1-August 07 Üye No.: 206 ![]() |
Ben normalde Csi, The X-Files gibi konuların bölümlük olduğu dizileri sevmem ama bu diziye kanım ısındı.Ara sıra vasatlaşsada kendini izletiyor.
-------------------- |
antichrist |
![]()
|
![]() Üye ![]() ![]() Grup: Üyeler İleti: 26 Katılım: 25-July 07 Üye No.: 194 ![]() |
Hastasıyım bu dizinin. Ciddi ciddi özledim Vincestır ları.
![]() |
salto |
![]()
|
![]() Etkin Üye ![]() ![]() ![]() Grup: Üyeler İleti: 158 Katılım: 23-October 07 Üye No.: 549 ![]() |
başlayan yeni sezonu için en sert sezon olacağı söyleniyordu son sezona kadar tüm bölümleri seyretmiş biri olarak şunu diyebilirim yeterince tatmin edici sezon bitiminde arkadaştan sipariş edip izleyecem bakalım en sert sezonu nasılmış
-------------------- ALTYAZILARIN EFENDİSİ YEDİNCİ GEMİ
|
cb_spike |
![]()
|
Etkin Üye ![]() Grup: Müdavim İleti: 1,074 Katılım: 12-January 08 Üye No.: 1,218 ![]() |
Sezon 4 - Tanıtım Videosu |
Lostris |
![]()
|
![]() Yeni Üye ![]() Grup: Üyeler İleti: 2 Katılım: 8-September 08 Üye No.: 4,561 ![]() |
Bu dizinin büyük bir hayranı olarak, ilk baştaki yorumu biraz sert bulduğumu ve katılmadığımı belirtmek isterim. Beni pilot bölümünden itibaren sarmış olsada bazı arkadaşlarımın ilk bir kaç bölümü pek sevmediklerini ama aynı arkadaşlarımın 3. sezonu bi günde bitirdiklerini de söylemeliyim. Bu bakımdan da ilk baştaki yorumla diziye biraz haksızlık edildiği kanısındayım. Dizi her bölümüyle kendisini biraz daha gelişmiştir. Özellikle ilk sezonun sonlarından itibaren çok güzelleşmiş 3. sezonuyla da tadından yenmez hale gelmiştir bence...
Tabi ki bunlar benim düşüncelerim. Saygısızlık olduysa affola... |
cb_spike |
![]()
|
Etkin Üye ![]() Grup: Müdavim İleti: 1,074 Katılım: 12-January 08 Üye No.: 1,218 ![]() |
Surprise Sight for Sore Eyes |
BuRnOut |
![]()
|
![]() Edilgen Bir Uyumsuz ![]() Grup: Veteran İleti: 1,851 Katılım: 31-May 07 Nereden: Düşler Ülkesi. Üye No.: 8 ![]() |
Sezon finalinden sonra ilk video gerçekten sürpriz oldu. Merakımı da arttırdı açıkçası. Haftaya başlayacak yeni sezonu da sabırsızlıkla bekliyorum.
-------------------- |
Taurus |
![]()
|
![]() Etkin Üye ![]() ![]() ![]() Grup: Üyeler İleti: 234 Katılım: 12-June 07 Nereden: İstanbul Üye No.: 72 ![]() |
4x01 - Lazarus Rising hakkında spoiler içerir.
![]() Tıkla üstüne, kendin kaşınmış ol. Bir daha tıkla, kaşıntına son ver...
Önümüzdeki bölümü iple çekiyorum. İsmi bile süper. ![]() ''4x02 - Are You There God? It's Me, Dean Winchester'' |
BuRnOut |
![]()
|
4. sezon müthiş başladı gerçekten de. Görünen o ki, artık Supernatural korku filmlerine göndermeler yapan ve onları yeniden kendi bünyesinde üreten bir dizi olmaktan öteye geçecek. Her sezonda, genelde iki-üç bölümde özgün konular oluyordu. Bu sefer bütün sezon bu özgün konunun üzerine kurulmuş gibi görünüyor. Hikaye gittikçe büyeyerek iyi-kötü savaşına dönüşecek sanırım. İlk bölümde, "iyi" tarafın hamlesi vardı. İlerleyen bölümde diğer tarafın da hamleleri olacaktır. Aksiyon ve gerilim giderek artacağa benziyor.
-------------------- |
cb_spike |
![]()
|
|
Taurus |
![]()
|
![]() Etkin Üye ![]() ![]() ![]() Grup: Üyeler İleti: 234 Katılım: 12-June 07 Nereden: İstanbul Üye No.: 72 ![]() |
4x02 - Are You There God ? It's Me, Dean Winchester hakkında spoiler içerir.
![]() Tıkla üstüne, kendin kaşınmış ol. Bir daha tıkla, kaşıntına son ver...
|
sson |
![]()
|
![]() I came back and the dead came with me ![]() Grup: Yönetici İleti: 1,740 Katılım: 31-May 07 Üye No.: 15 ![]() |
William B. Davis (Cigarette Smoking Man) ve Steven Williams (Mr. X)'ın ardından Mitch Pileggi (Walter Skinner)'yi de Supernatural'da görmüş olduk. X Files fanatiklerinin gözünden kaçmadığına eminim
![]() Supernatural için bu sene her bölümünü iple çektiğim tek dizi diyebilirim. Önceleri kıyısından dokundurulan ilahî konulara 3. sezonun sonlarından itibaren derinlemesine inilmesinin riskli olduğuna inansam da, şu ana kadar gayet iyi götürdüler. Cehennem tasvirinin yüzeysel geçilmesi yapımcıların da aradaki dengeyi tutturmaya niyetli olduğunu gösteriyor. Umarız böye devam eder, biz de ilgiyle takip ederiz. -------------------- Too bad we'll never know, if this is a face you could learn to love.
|
BuRnOut |
![]()
|
-------------------- |
![]() ![]() |
![]() |
Basit Görünüm | Şuan: 26th April 2018 - 05:11 PM |