![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Bob le Flambeur |
![]()
|
||
![]() Kumarbaz Bob ![]() Grup: Yönetici İleti: 1,895 Katılım: 2-June 07 Üye No.: 24 ![]() |
Ankete katılmak için tıkla -------------------- ![]() |
||
Bob le Flambeur |
![]()
|
||
![]() Kumarbaz Bob ![]() Grup: Yönetici İleti: 1,895 Katılım: 2-June 07 Üye No.: 24 ![]() |
Ben hemen aldım ![]() Ayrıca son 22 sayıyı içeren bir cd de bu özel sayının hediyesi. Yani 2008 ve 2009'un tüm sayıları! Fiyat ise sadece 10 TL! Hediyesini de düşünecek olursak, bence çok cüzi bir meblağ. Tükenmeden almanızı tavsiye ederim ![]() -------------------- ![]() |
||
Bob le Flambeur |
![]()
|
Eleştirmenlere Göre Son 15 Yılın En İyi 15 Filmi -------------------- ![]() |
Bob le Flambeur |
![]()
|
|
Okuyuculara Göre Son 15 Yılın En İyi 100 Filmi
-------------------- ![]() |
|
Harvey Dent |
![]()
|
![]() Etkin Üye ![]() Grup: Editör İleti: 1,054 Katılım: 8-September 08 Üye No.: 4,564 ![]() |
Benim aboneliğim vardı dergiye, acaba gönderirler diye beklesem mi, satın mı alsam tükenmeden kararsız kaldım çok fena
![]() -------------------- |
BuRnOut |
![]()
|
![]() Edilgen Bir Uyumsuz ![]() Grup: Veteran İleti: 1,851 Katılım: 31-May 07 Nereden: Düşler Ülkesi. Üye No.: 8 ![]() |
CD açılmadı bende. Sinir oldum.
![]() Kitabın sonundaki listelerde Mehmet Açar, Alkan Avcıoğlu ve Engin Ertan'ın listeleri gerçekten ilgiye değer filmlerle dolu ve diğerlerine kıyasla en dengeli listeler onlarınki. Bazılarında In the Cut, Unbreakable, Exotica ve Zwartboek gibi filmler bile var. Böyle filmleri listelerine alanları görünce, insan doğal olarak son 15 yıldır izledikleri filmleri merak ediyor. ![]() Bu ileti BuRnOut tarafından Nov 24 2009, 12:29 PM yeniden düzenlenmiştir. -------------------- |
Bob le Flambeur |
![]()
|
Bemim en çok hoşuma giden yanı da bu eleştirmen listeleri bölümü oldu. Ana listede eksiğim yok; zaten hepsi bilindik filmler. Ama eleştirmen listelerinden, beni şöyle birkaç ay oyalayacak yeterlilikte bir seyir listesi çıkacak gibi görünüyor. İlk olarak Kutlukhan Kutlu'ya güvendim, listesinin 2 numarası olan Millennium Mambo'nun peşine düştüm bile. Sonra da vakit buldukça diğer eksikleri gidermeye çalışacağım bakalım. Daha izlenecek çok film var... Çok...
![]() -------------------- ![]() |
Funkster |
![]()
|
![]() Etkin Üye ![]() Grup: Veteran İleti: 2,071 Katılım: 31-May 07 Üye No.: 6 ![]() |
Bemim en çok hoşuma giden yanı da bu eleştirmen listeleri bölümü oldu. Ana listede eksiğim yok; zaten hepsi bilindik filmler. Ama eleştirmen listelerinden, beni şöyle birkaç ay oyalayacak yeterlilikte bir seyir listesi çıkacak gibi görünüyor. Bugün biraz bakındım, dergiyi bulamadım. Aslında sırf o listeler için de alır mıydım bilmem. Sinema dergilerine karşı soğudum. Reklâmlardan yer kalırsa abuk sabuk yerli filmlere ve sabuk abuk vizyon yapımlara sayfa sayfa yer ayırıyorlar. DVD de vermiyorlar hem. ![]() -------------------- |
Bob le Flambeur |
![]()
|
Fırsat bulduğunuzda o eleştirmen listelerini buradan yayınlarsanız çok güzel olur. Toplamda 31 tane liste var. Yukarıda BuRnOut'un işaret ettiği listeleri de içeren birkaç örnek: Tıkla üstüne, kendin kaşınmış ol. Bir daha tıkla, kaşıntına son ver...
-------------------- ![]() |
Funkster |
![]()
|
![]() Etkin Üye ![]() Grup: Veteran İleti: 2,071 Katılım: 31-May 07 Üye No.: 6 ![]() |
Kutlukhan Kutlu'ya güvendim, listesinin 2 numarası olan Millennium Mambo'nun peşine düştüm bile. Tabi güvenirsin. Adamın bir numarasına bakınca anladım. ![]() -------------------- |
NeOsiris |
![]()
|
![]() Üye ![]() ![]() Grup: Üyeler İleti: 37 Katılım: 28-March 08 Üye No.: 2,823 ![]() |
okuyuculara göre matrix 3. sırada olmuş. o kadar da farklı liste yapıp gönderdim 1 numara olsun diye ama, hay allah. ^^
-------------------- Yapayalnız, korkunç iğrençlikleri içinde yapayalnız insanlar sokaklarda koşuşacak; gözleri bir yere dikili, dertlerinden hem kaçıp hem onu içlerinde taşıyarak, ağızları açık, kanatlarını çırpan dil-böcekleriyle önümden yorgun argın geçecekler. O zaman katıla katıla güleceğim; gövdem, düğün çiçekleri ve kasımpatıları gibi açılan ne idüğü belirsiz pis kabuklarla kaplı olsa bile güleceğim. Sırtımı bir duvara dayayıp önümden geçtikleri sırada, 'Biliminiz nerede? Hümanizminiz ne oldu? Düşünen kamış onurunuzdan ne haber?' diye haykıracağım. Jean-Paul Sartre
|
Bob le Flambeur |
![]()
|
Kutlukhan Kutlu'ya güvendim, listesinin 2 numarası olan Millennium Mambo'nun peşine düştüm bile. Tabi güvenirsin. Adamın bir numarasına bakınca anladım. ![]() Kutlu'nun 90'lar zirvesi benim de favorilerimden biri olduğu için 2000'ler zirvesini de merak ettim doğal olarak. İzledim, beğendim. Hou rotasında devam etmeye karar verdim. Sırada Senem Erdine ve Murat Özer'in listelerinden Flight of the Red Balloon ve Alkan Avcıoğlu'nun listesinden Goodbye, South, Goodbye var. Hazır dalmışken Hou sinemasına, uzun zamandır izlemek istediğim BuRnOut tavsiyesi Three Times'ı da çıkarayım aradan diyorum. Ve hatta aynı rotada Dust in the Wind, A City of Sadness... gibi limanları da kapsayan çok uzun bir yolculuğa başladığımı hissediyorum. Vira Sinema! ![]() -------------------- ![]() |
BuRnOut |
![]()
|
![]() Edilgen Bir Uyumsuz ![]() Grup: Veteran İleti: 1,851 Katılım: 31-May 07 Nereden: Düşler Ülkesi. Üye No.: 8 ![]() |
Bence Millennium Mambo, Hsiao-hsien Hou'nun en sıradan filmlerinden biri. Good Men, Good Women, Goodbye, South, Goodbye ve A City of Sadness filmleri benim izlediğim Hou filmleri arasında diğerlerinden bir adım daha öne çıkıyor. Bu arada Flight of the Red Balloon filmi de yönetmenin klasik anlatıya en çok yaklaştığı filmidir. Festivaldeyken kulak misafiri olduğum diyaloglarda, bu film üzerinden yönetmeni keşfetmek isteyenlere tanık olmuştum. Bu, kesinlikle yanlış bir fikir. O filmle yönetmeni tanıyan biri, sonra Edward Yang'ın da oynadığı muhteşem filmi A Summer at Grandpa's izleyince, kısa bir şok geçirebilir.
![]() ![]() Bu ileti BuRnOut tarafından Nov 29 2009, 12:57 PM yeniden düzenlenmiştir. -------------------- |
Bob le Flambeur |
![]()
|
...ama What Time Is It There? ve Dong gibi filmler listelerde yok. Dong, Yeşim Tabak'ın listesinde var. From Dusk Till Dawn'ın iki sıra üstünde ![]() ![]() -------------------- ![]() |
RoXoN |
![]()
|
![]() Etkin Üye ![]() Grup: Müdavim İleti: 793 Katılım: 26-February 08 Nereden: Kılıncın kınından Üye No.: 2,130 ![]() |
Kurban bayramında almıştım dergiyi. Pek fazla inceleyemedim. Dergi şuan yanımda olmadığından bakamıyorum. Benim en sevdiğim filmlerden biri olan Reconstruction yoktu sanırım listelerde. Birde What Time Is It There? BuRnOut'un dediği gibi. Tsai'nin sineması gerçektende ilgi çekici. Tüm filmi radyo sesleri ile kotarabiliyor. Good Bye, Dragon Inn'de çok enterasan gelmişti bana. Hsiao-hsien Hou'nun filmogrofisini henüz fazla irdeleyemedim. Sadece 2000li yıllarda ki filmlerini izledim. Tayvan yeni dalgası hakkında şu yazı okunabilir. Birde dergide seçilen filmler hakkında hangi sayılarda yazılar var onlar belirtilmiş. İnsan o yazılarıda koyar cdye.
![]() -------------------- ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Basit Görünüm | Şuan: 10th December 2019 - 11:01 PM |